Proszę określić typ placówki, którą Państwo zarządzacie a dokumentacja i treści dla niej będą widoczne jako pierwsze. Szkoła Przedszkole

Dokumentacja dyrektora

SZKOLENIA WIDEO

NIEZBĘDNIK PRAWNY


Nadzor-pedagogiczny.pl Porady prawne Na podstawie art. 67a ust. 3 UoSO warunki korzystania ze stołówki szkolnej, w tym wysokość opłat za posiłki, ustala dyrektor szkoły w porozumieniu z organem prowadzącym...

PORADA PRAWNA

21 marca 2017 Prawo oświatowe

Chciałabym dowiedzieć się jaka jest podstawa prawna żywienia pracowników szkoły (nauczyciele i administracja i obsługa). Proszę o ewentualne podanie w jakich dokumentach w szkole powinien być zapis mówiący o żywieniu pracowników.

Na podstawie art. 67a ust. 3 UoSO warunki korzystania ze stołówki szkolnej, w tym wysokość opłat za posiłki, ustala dyrektor szkoły w porozumieniu z organem prowadzącym szkołę. Te „warunki korzystania” określają oprócz opłat także m.in. osoby uprawnione do korzystania z posiłków. W praktyce, po ustaleniach z organem prowadzącym, w tym zakresie dyrektor wydaje wewnętrzne zarządzenie lub regulamin stołówki, podawane do wiadomości rodziców, uczniów i pracowników szkoły.

 

Jeśli napotkaliście Państwo na podobny problem i chcielibyście uzyskać indywidualną poradę ekspercką - prosimy o zadanie pytania ekspertom​.

Jeśli chcecie Państwo w nieograniczonym stopniu korzystać z indywidualnych
porad prawnych dostosowanych do potrzeb placówki prosimy o wykupienie
abonamentu.


Gwarantujemy zgodność z obowiązującymi
przepisami prawa.

PODOBNE PROBLEMY

Zamów bezpłatny biuletyn informacyjny. Śledź na bieżąco:
  • Komunikaty z Ministerstwa Edukacji Narodowej i Kuratorium Oświaty!
  • Porady i opinie ekspertów.
  • Nowe narzędzia dla dyrektorów placówek oświatowych.
  • Bieżące informacje prasowe





Copyright 2024 Forum Media Polska sp. z.o.o | Redesign: Duind.com

ZAWARTOŚĆ

KONTAKT